Het ondernemerschap in de techniek – Eric Jongetjes

Deel dit bericht

Vandaag gaan we een kijkje nemen in de opwindende wereld van techniek en ondernemerschap met niemand minder dan Eric Jongetjes. En laten we eerlijk zijn, wie houdt er nu niet van de magie van techniek? Het vermogen om iets te creëren uit het niets, om je eigen weg te banen als ondernemer – het is gewoonweg fascinerend. Dus, pak een kop koffie, leun achterover en ontdek met ons mee hoe Eric zijn passie voor techniek combineert met zijn ondernemersgeest.

 

Het Boeiende Vak van Techniek

Het vak dat ik beoefen is techniek, en daarin ben ik een ondernemer. Als ondernemer bepaal je je eigen koers, en dat is echt fantastisch. Bovendien is techniek ontzettend boeiend, omdat je iets kunt creëren uit het niets. Wat je nu ziet, zijn jongeren die hier al 15 jaar werken en zeggen: ‘Ik heb nu een product gemaakt dat ik nog nooit eerder heb gemaakt, dat is helemaal nieuw voor mij. Hoe geweldig is dat?’

Het Oneindige Speelveld van Techniek

De wereld van techniek biedt een oneindig speelveld van mogelijkheden. Het stelt ons in staat om de grenzen van onze verbeelding te verkennen en te verleggen. Als ondernemer en liefhebber van technologie, is er niets dat me meer opwindt dan het idee om iets te bedenken, te ontwerpen en het uiteindelijk tot leven te zien komen.

Uitdagingen en Samenwerking in de Technische Wereld

 

Bijna alle jongeren hier hebben minstens één keer per week een uitdaging waarbij ze denken: ‘Nou, daar moet ik even goed over nadenken.’ Het mooie hiervan is dat, wanneer ik naar beneden loop, een van de jongens me roept: 

“Hey Eric, kun je even komen kijken? Ik heb er nu een gemaakt, is dit goed?”

En dan ga ik even kijken. “Honderd punten, geweldig! Helemaal goed, ik zeg doorgaan.”

“Ja, ik moet er nog twee maken, en dan zijn we klaar.”

Ze nemen me echt mee in hun proces en zijn trots om het te laten zien.

 

De Schoonheid van Precisie en Creatie

Dat enthousiasme, de precisie, de nauwe samenwerking rondom een product, dat is het mooiste wat er is. Het is niet alleen de voldoening van het creëren, maar ook het delen van die creatie met anderen, het gevoel van prestatie, en het streven naar perfectie dat deze ervaring zo bijzonder maakt. Het is een voortdurende reis van leren en groeien, en ik voel me gezegend om deel uit te maken van deze opwindende wereld van techniek en ondernemerschap.

Meer lezen van KKB?

Blogs

De wereld van KKB – Harry vertelt

“Er wordt veel geouwehoerd en veel gein gemaakt, ook op de werkvloer. We gaan goed met elkaar om en er heerst een goede werksfeer”, zo vertelt Harry Dijkerman. Harry werkt al 23 jaar bij KKB en deelt graag zijn ervaringen over hoe het is om bij dit bedrijf te werken. Het werk van een KKB metaaldraaier“Ik ben draaier, een metaaldraaier om precies te zijn. Mijn werkzaamheden zijn heel divers. Ik maak van alles, van assen tot

Lees meer »
Blogs

Vakmanschap bij KKB ~ Eric vertelt

“Bij ons vertaalt vakmanschap zich in drie belangrijke pijlers: vakkennis, oplossend vermogen en het goed kunnen omgaan met machines en de problemen die daarbij komen kijken.” Probleemoplossend vermogen op de werkvloer“Wat ik vooral merk, is dat de jongens op de werkvloer erg goed kunnen omgaan met de problemen die ze voorgeschoteld krijgen. Dit gaat heel ver, omdat we technisch gezien goed op de hoogte zijn van wat er bij onze klanten speelt. We begrijpen hoe de

Lees meer »

Het ondernemerschap in de techniek – Eric Jongetjes